Carian Kursus

[ DDA0029 ] Kursus Keselamatan dan Kualiti Makanan Berasaskan Produk Tanaman [ Siri 1/2023 ]

Sinopsis Kursus

Memberi pendedahan dan pengetahuan berkenaan keselamatan makanan yang diproses dan pensijilan atau standard berkaitan.

Mengetahui sumber pencemaran makanan dan kaedah pengendalian makanan yang betul serta mengetahui ciri-ciri produk yang berkualiti.

Objektif Kursus
  1. Memberi pendedahan dan pengetahuan berkenaan keselamatan makanan yang diproses dan pensijilan atau standard berkaitan.
  2. Mengetahui sumber pencemaran makanan dan kaedah pengendalian makanan yang betul
  3. Mengetahui ciri-ciri produk yang berkualiti.
Modul/Topik
Hari Pertama | 20/03/2023 | Isnin
Masa/Sesi Topik
SESI 1 : 08.30 Pagi - 10.30 Pagi
: Keselamatan Makanan
: 02.30 Petang - 04.30 Petang
: Peraturan-peraturan Kebersihan Makanan
Hari Ke-2 | 21/03/2023 | Selasa
Masa/Sesi Topik
SESI 1 : 08.30 Pagi - 10.30 Pagi
: Pencemaran Makanan
: Program Jaminan Keselamatan Makanan
Hari Ke-3 | 22/03/2023 | Rabu
Masa/Sesi Topik
SESI 1 : 08.30 Pagi - 10.30 Pagi
: Kualiti Makanan
: Aditif Makanan