Carian Kursus

[ EAA0038 ] KURSUS LANJUTAN PEMERIKSAAN DAGING JABATAN (UNGGAS)(UPSKILLING-PP) [ Siri 1/2024 ]

Sinopsis Kursus

Kursus ini merupakan satu program bagi memperbaiki kemahiran, pengetahuan yang diperlukan oleh semua pemeriksa daging serta mempertingkatkan prestasi dan kualiti kerja. Matlamat kursus adalah untuk meningkatkan kebolehan melakukan tugas serta memperbaiki prestasi.

Objektif Kursus
  1. Di akhir kursus ini peserta akan dapat: i. Menguasai pengetahuan dan kemahiran berkaitan pemeriksaan daging (ante mortem & post mortem). ii. Mengenalpasti penyakit yang disyaki dan lesi pada ternakan dan karkas iii. Mengenalpasti kemudaratan terhadap keselamatan makanan semasa aktiviti pemeriksaan daging
Modul/Topik
Hari Pertama | 22/07/2024 | Isnin
Masa/Sesi Topik
SESI 1 : 08.30 Malam - 10.30 Malam
: SESI PENGENALAN : TUGAS DAN TANGGUNGJAWAB PEMERIKSA DAGING
Hari Ke-2 | 23/07/2024 | Selasa
Masa/Sesi Topik
SESI 1 : 08.30 Pagi - 10.30 Pagi
: SESI 1: MENGENALPASTI PENYAKIT DARIPADA TANDA KLINIKAL TERNAKAN UNGGAS (TEORI)
SESI 2 : 11.00 Pagi - 01.00 Tengah Hari
: SESI 2: MENGENALPASTI PENYAKIT DARIPADA TANDA KLINIKAL TERNAKAN UNGGAS (LATIHAN DALAM KUMPULAN)
SESI 3 : 02.30 Petang - 04.30 Petang
: SAMBUNGAN SESI 2
: 08.30 Malam - 10.30 Malam
: SESI 3: MENGENALPASTI PENYAKIT DARIPADA LESI KARKAS UNGGAS (TEORI)
Hari Ke-3 | 24/07/2024 | Rabu
Masa/Sesi Topik
SESI 1 : 08.30 Pagi - 10.30 Pagi
: SESI 4: MENGENALPASTI PENYAKIT DARIPADA LESI KARKAS UNGGAS (LATIHAN DALAM KUMPULAN)
SESI 2 : 11.00 Pagi - 01.00 Tengah Hari
: SAMBUNGAN SESI 4