Hari Pertama | 23/04/2024 | Selasa
Masa/Sesi |
|
Topik |
SESI 1 |
: |
08.30 Pagi - 10.30 Pagi |
|
: |
CERAMAH 1: Pengenalan kepada Keselamatan dan Jenis-Jenis Bahaya dalam Makanan |
SESI 2 |
: |
11.00 Pagi - 01.00 Petang |
|
: |
CERAMAH 2: Memahami Mikroorganisma Serta Faktor-Faktor Yang Mempengaruhi Pertumbuhan Mikroorganisma Dalam Makanan |
SESI 3 |
: |
02.30 Petang - 04.30 Petang |
|
: |
CERAMAH 3: Pengenalan Kepada Kualiti Makanan |
Hari Ke-2 | 24/04/2024 | Rabu
Masa/Sesi |
|
Topik |
SESI 1 |
: |
08.30 Pagi - 10.30 Pagi |
|
: |
CERAMAH 4: Kawalan Kualiti Pemprosesan dan Pengawetan Makanan |
|
: |
CERAMAH 5: Kesan Jangka Hayat Produk Terhadap Kualiti Makanan |
: |
02.30 Petang - 04.30 Petang |
|
: |
AMALI 1: Analisis Kualiti Makanan dan Ujian Sensori |
Hari Ke-3 | 25/04/2024 | Khamis
Masa/Sesi |
|
Topik |
SESI 1 |
: |
08.30 Pagi - 10.30 Pagi |
|
: |
AMALI 2: Analisis Mikrobiologi Asas |
SESI 2 |
: |
11.00 Pagi - 01.00 Petang |
|
: |
CERAMAH 7: Pengenalan Skim Pensijilan Kualiti Makanan (KKM) |
SESI 3 |
: |
02.30 Petang - 04.30 Petang |
|
: |
CERAMAH 6:Pembungkusan Makanan: Aspek Keselamatan dan Kualiti |